• Titulinis
  • Privatumo politika

    Bendra informacija

    UAB „Eika“ (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdomomis interneto svetainėmis (pvz. www.eika.lt). Privatumo politika nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir /ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

    Duomenų valdytojo rekvizitai:

    Juridinio asmens kodas: 121191079

    Buveinės adresas: A. Goštauto g. 40B, 03163.

    Tel. 8~5 251 4255

    El. paštas: info@eika.lt

    Prižiūrinčiosios institucijos: Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

    Duomenys apie duomenų valdytoją kaupiami ir saugomi VĮ “Registrų centras” Vilniaus filiale.

    Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančias interneto svetaines ar socialinių tinklų paskyras sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šiose privatumo taisyklėse.  Nesutikus su šiomis sąlygomis Jūsų galimybės naudotis duomenų valdytojui priklausančiose interneto svetainėse ir socialinių tinklų paskyrose bus mažiau efektyvios.

    Patvirtiname, kad Duomenų valdytojo svetainių ir socialinių tinklų paskyrų lankytojų duomenys bus renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad mūsų surinkti duomenys apie svetainių ir socialinių tinklų paskyrų lankytojus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Duomenų valdytojo darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos įskaitant ir informacijos apie svetainių lankytojus.

    Asmenys, kurie yra jaunesni nei 14 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per mūsų svetainę (-es) ir socialinių tinklų paskyras. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis nei 14 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą ir jį atsiųsti/pateikti mums.

    Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES).

    Kokius asmens duomenis mes renkame, saugome ir naudojame?

    Duomenų valdytojo valdomos interneto  svetainės ir socialinių tinklų paskyros suteikia jums galimybę pateikti informaciją tiesiogiai mums. Pavyzdžiui, svetainėje www.eika.lt užsisakant naujienlaiškį.

    Iš Jūsų tiesiogiai gaunama tokia informacija:

    • pašto adresas

    Netiesiogiai gaunama tokia informacija:

    • Informacija, kaip naudojate mūsų svetaines. Pavyzdžiui, galime rinkti toliau nurodytą informaciją:
    • Įrenginio informaciją, t.y., IP adresas, operacinės sistemos versija ir įrenginio, kurį naudojate turiniui/prekėms pasiekti, parametrai.
    • Prisijungimo informaciją, t. y. jūsų sesijos naudojimo laikas ir trukmė, užklausų terminai, kuriuos įvedate mūsų svetainėse, ir bet kokia informacija, saugoma slapukuose, kuriuos nustatėme jūsų įrenginyje (slapukų politika pateikiama žemiau).
    • Vietos informaciją, t. y. įrenginio GPS signalas arba informacija apie artimiausius „WiFi“ prieigos taškus bei mobiliojo ryšio bokštus, kuri gali būti perduota mums jums naudojantis mūsų svetainių turiniu.

    Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

    Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras “Facebook” tinkle.

    Kita mūsų renkama informacija

    Mes taip pat galime rinkti informaciją apie jus, jūsų įrenginį ar jūsų naudojimąsi mūsų svetainių turiniu su jūsų sutikimu.

    Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos (pvz., prenumeratai ar rinkodarai reikalingos informacijos), tačiau tokiu atveju Duomenų valdytojas negalės pateikti jums naujausių pasiūlymų, operatyviai su jumis susisiekti, kai turės patį tinkamiausią pasiūlymą jums.

    Kaip naudojame jūsų informaciją?

    Galime naudoti surinktą informaciją toliau nurodytais tikslais:

    • Tiesioginės rinkodaros tikslais
    • Kitais būdais su jūsų sutikimu.⃰

    ⃰ Informuojame, kad Jūs turite teisę nesutikti ar bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą tvarkyti jūsų duomenis aukščiau nurodytais, žvaigždute pažymėtais, tikslais.

    Kam atskleidžiame jūsų informaciją?

    Mes atskleisime jūsų informaciją toliau nurodytiems subjektams:

    • Įmonėms, kurios teikia paslaugas mūsų prašymu, pvz., bankams/įmonėms, kurios padeda vykdyti atsiskaitymo operacijas. Šių įmonių galimybė naudoti jūsų informaciją yra ribota; jos negali šios informacijos naudoti kitais nei paslaugų teikimo mums tikslais;
    • Kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus arba tai yra būtina siekiant apsaugoti mūsų teikiamas informacinės visuomenės paslaugas.

    Atvejai, kada mes galime atskleisti jūsų informaciją kitoms šalims:

    • norėdami nepažeisti įstatymų arba reaguodami į privalomą teismo proceso reikalavimą;
    • norėdami patvirtinti savo veiksmų teisėtumą;
    • norėdami apsaugoti Duomenų valdytoją, jo teises, turtą ar užtikrinti jų saugumą;
    • galime atskleisti jūsų informaciją susijusiai trečiajai šaliai bendrovių susijungimo, perdavimo ar bankroto atveju;
    • kitais atvejais su jūsų sutikimu arba teisėtu jūsų prašymu.

    Kiek laiko saugojame Jūsų asmens duomenis?

    Jūsų asmens duomenis saugosime rinkodaros tikslais saugosime 3 metus, po to atnaujinsime sutikimų gavimą.

    Ką darome, kad apsaugotume jūsų informaciją?

    Įdiegėme protingas bei atitinkamas fizines ir technines priemones, kad apsaugotume informaciją, kurią renkame turinio/paslaugų teikimo tikslais. Tačiau nepamirškite, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

    Jums garantuojamos teisės

     Mes garantuojame šių Jūsų teisių įgyvendinimą ir bet kokios susijusios informacijos pateikimą, esant Jūsų prašymui ar paklausimui:

    • žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
    • susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
    • prašyti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus;
    • nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, įskaitant tiesioginę rinkodarą;
    • prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);
    • prašyti savo asmens duomenų perkėlimo, tai yra leisti Jums susipažinti su savo asmens duomenimis forma, kai Jums bus pateikiami asmens duomenys įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;
    • teisė pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

    Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą

    Trečiųjų šalių svetainės, paslaugos ir produktai mūsų svetainėse

    Duomenų valdytojo interneto svetainėje(-ėse) ar socialinių tinklų paskyrose gali būti trečiųjų, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite būti atsargūs ir perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

    Slapukai, signalai ir panašios technologijos

    Slapukai

    Slapukai, signalai ir panašios technologijos

    Šiose PT terminą „slapukai“ naudojame slapukams ir kitoms panašioms technologijoms, pavyzdžiui, pikselių žymoms (angl. „Pixel Tags“), žiniatinklio indikatoriams (angl. „Web Beacon“), tinklo duomenų rinkėjams (angl. „clear GIF“) apibūdinti.

    Slapukų naudojimas

    Jums besilankant Duomenų valdytojo interneto svetainėse, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes jūsų naudojimui. Keli slapukų naudojimo pavyzdžiai:

    Slapukai leidžia atpažinti kiek unikalių vartotojų naršo tinklapyje vienu metu, tai padeda užtikrinti sklandų ir greitą jo veikimą;

    Slapukai leidžia išanalizuoti surinktą informaciją apie unikalių vartotojų naršymą, tai padeda tinklapio veikimą pritaikyti prie jūsų poreikių.

    Slapukus, naudojamus mūsų svetainėse galima sugrupuoti į šiuos tipus:

    Būtini slapukai yra griežtai būtini, kad atitinkama mūsų svetainė galėtų atlikti pagrindines funkcijas. Šie slapukai leidžia jums naršyti svetainėje ir naudotis pageidaujamomis funkcijomis, pavyzdžiui, suteikia prieigą prie saugių svetainės sričių. Be šių slapukų negalėtume teikti paslaugų, kurios leidžia šiai svetainei veikti.

    Veiklos slapukai renka anoniminę informaciją apie tai, kaip lankytojai naudoja svetainę. Pateikdami informacijos apie aplankytas sritis, svetainėje praleistą laiką ir bet kokias iškilusias problemas, pavyzdžiui, klaidos pranešimus, šie slapukai padeda mums suprasti, kaip lankytojai elgiasi svetainėje. Ši informacija padeda mums pagerinti svetainės veikimą.

    Slapukų pagalba renkami šie duomenys:

    Administruodami interneto svetaines bei diagnozuodami sutrikimus serveriuose, galime naudoti lankytojų kompiuterių IP adresus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią demografinę informaciją. Tai daro absoliučios daugumos interneto serverių administratoriai.

    Naudodami slapukus renkame duomenis apie paslaugų naudojimą. Slapukų tipai, naudojami mūsų svetainėse, nurodyti aukščiau.

    Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

    Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

    Tačiau nepamirškite, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o juos išjungę jų arba tam tikrų jų dalių naudoti nebegalėsite.

    Kita informacija susijusi su slapukų naudojimu

    Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės

    ⃰ Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Duomenų valdytojo valdomoms „Facebook” ir kitų socialinių paskyroms taikoma “Facebook” slapukų politika.

    Mūsų interneto svetainėje yra šie slapukai:

    Pirmoji slapukų rūšis – Informuojame, kad prisijungus prie mūsų internetinės svetainės, siekiant naudotis internetine svetaine, į Jūsų kompiuterį įrašomi slapukai, nurodyti šioje lentelėje:

    Slapuko kategorija Duomenų tvarkymo tikslas Slapuko pavadinimas Galiojimas
    Analitinis Padeda atlikti svetainės eksperimentus, analizuoja vartotojų įsitraukimą į skirtingas svetainės turinio variacijas Google Optimize Nuolatinis slapukas
    Tikslinis Padeda diegti tikslinius slapukus svetainės lankytojams, padeda analizuoti svetainės lankytojų veiksmus Google Tag Manager Nuolatinis slapukas
    Analitinis Analizuoti kaip lankytojai naudoja svetainę Hotjar User Experience measurement tag Iki sesijos pabaigos
    Tikslinis arba reklaminis Padeda analizuoti vartotojų naršymo kokybę internete,  lankytojams, kurie lankėsi svetainėje ar atliko tam tikrus veiksmus joje Adform audience and conversions tags Iki sesijos pabaigos
    Analitinis Analizuoti kaip lankytojai naudoja svetainę ir padeda gerinti vartotojų naršymo kokybę internete, lankytojams, kurie lankėsi svetainėje ar atliko tam tikrus veiksmus joje Google analytics tags Nuolatinis slapukas
    Tikslinis arba reklaminis Analizuoti kaip lankytojai naudoja svetainę ir padeda gerinti vartotojų naršymo kokybę internete, lankytojams, kurie lankėsi svetainėje ar atliko tam tikrus veiksmus joje Facebook audience and conversions tags Nuolatinis slapukas
    Tikslinis arba reklaminis Analizuoti kaip lankytojai naudoja svetainę ir padeda gerinti vartotojų naršymo kokybę internete, lankytojams, kurie lankėsi svetainėje ar atliko tam tikrus veiksmus joje Adwrods audience and conversions tags Nuolatinis slapukas

    Kur kreiptis?

    Esant bet kokiam Jūsų prašymui dėl asmens duomenų tvarkymo ar su tuo susijusiam klausimui, prašome parašyti mums ad@eika.lt Asmens duomenų tvarkymo Bendrovėje klausimais galima kreiptis į duomenų apsaugos pareigūną – Joną Janušauską, el.p.: Jonas@eika.lt

    Politikos pakeitimai

    UAB „Eika“ turi teisę iš dalies ar visiškai pakeisti privatumo politiką apie tai pranešdama savo svetainėje. Tolimesnis naudojimasis mūsų tinklapio paslaugomis reiškia šių taisyklių laikymąsi. Visi iškilę nesutarimai ir ginčai sprendžiami derybų būdu. Nepavykus susitarti, ginčai sprendžiami pagal LR įstatymus.

     

     

    Nepraleiskite rinkos naujienų!