• Titulinis
  • Grupės naujienos
  • Pilaitėje išdygo "Pupa"
    Rytoj sostinės Pilaitės rajone kviestiniams svečiams duris atvers 6300 kv. metrų ploto nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Eika" per devynis mėnesius pastatytas ir 40 mln. Lt kainavęs prekybos centras „Pupa".
     
    Atidarymo ceremonijos svečiams miniatiūrų spektaklį parodys Kauno pantomimos teatro aktoriai, o didįjį šeštadienį čia koncertuos lietuvių liaudies muziką su roko, džiazo ir pop muzikos elementais derinanti grupė „Kitava", vyks vaikų piešinių konkurso nugalėtojų apdovanojimas ir loterijos.
     
    Pirmieji pirkėjai į „Pupoje" įsikūrusias parduotuves „Danija", „Topo centras", „Iki", „Vagos" knygyną ir grožio saloną sugužės didįjį šeštadienį – kovo 22 d.
     
    Prekybos centro verslo ir priežiūros valdyme dalyvauja dar dvi bendrovės: pastatų ūkio valdymo proceso administravimo ir priežiūros paslaugas teiks bendrovė „City service", o patalpų nuomos verslą valdo tarptautinė komercinio nekilnojamojo turto konsultantų bendrovė „Koba".
     
    Prekybos centro architektų Arūno Paslaičio ir Vytenio Gerliako teigimu, „Pupa" pasižymi natūralios šviesos gausa ir statinio skaidrumu. Reklaminiams skydams šiame centre yra skirtos papildomos lengvos, pastato neužgožiančios konstrukcijos.
     
    Atpažįstamas architektūrinis pastato motyvas – rombo figūra, nes tokia yra paties sklypo forma. Rombas kartojasi atsirasdamas ir ištirpdamas pastato fasade ir 50 kv. m. dydžio prekybos centro rekreacinėje zonoje, kuriame stovės du vardiniai suoleliai lankytojams prisėsti: „Žirnis" ir „Pupa".
     
    „Pilaitės gyventojai, garsėjantys stipria savo bendruomene, dabar galės susitikti ne tik laiptų aikštelėse, bet ir „Pupoje", jie turėtų apsidžiaugti ir galimybe savaitgalį su visa šeima papietauti „Forto dvare", — sako Viktorija Venclovaitė, „Eikos" projektų vadovė, kuravusi ir šio prekybos centro projektą.
     
    „Eikos" darbuotojų teigimu, lig šiol Pilaitės gyventojai savo rajone galėjo įsigyti tik būtiniausių maisto produktų, o dabar čia atsiras ir daugiau paslaugų: dvi valyklos, bankų skyriai, mobilaus ryšio tiekimo bendrovių salonai, veiks sulčių baras ir grožio salonas, optikos centras, raktų gamyklėlė. Pilaitėje turimame sklype „Eika" planuoja statyti dar vieną prekybos centrą. Jis turėtų iškilti 2010 m. pradžioje.
     
    „Naujuosiuose Vilniaus rajonuose trūksta gyvumo, viešųjų erdvių. Jaukioje naujoje „Topo centro" parduotuvėje galima bus ne tik išsirinkti patikusią prekę, bet ir išsinuomoti DVD filmą ar pasinaudoti interneto kavinės paslaugomis," – sako „Topo centro", naujajame prekybos centre įsirengusio vidutinio dydžio parduotuvę, generalinis direktorius Česlovas Steigvila.
     
    Tai jau ketvirtasis „Eikos" pastatytas prekybos centras – be „Aušros" parduotuvės Utenoje bendrovė yra pastačiusi „Ikiuką" Santariškių gyvenvietėje ir specializuotą SBA baldų saloną Klaipėdoje. Pastarasis, 24 mln. LT kainavęs projektas, buvo atidarytas šių metų pradžioje.
     
    Kol kas įmonė vadovaujasi strategija pastatyti prekybos centrus ir juos parduoti arba išnuomoti kitai administruojančiajai įmonei. Tačiau ateityje planuojama ne tik statyti pastatus, bet ir juos administruoti.