• Titulinis
  • Grupės naujienos
  • Kalėdų mugė Pilaitėje – kultūrinės tradicijos pradžia
    Vilniaus Pilaitės mikrorajono gyventojų bendruomenė, užsikrėtusi Užupio menininkų pavyzdžiu, gruodžio 19-21 dienomis ketina surengti Kalėdų šventę, skirtą visai sostinei. Paskutinį prieššventinį savaitgalį į šį mikrorajoną „persikraustys" „Nepriklausomos Užupio Respublikos" gyventojai, kurie kartu su vietine Pilaitės bendruomene suorganizuos Kalėdų mugę. Šia bendra švente siekiama ne tik pralinksminti vilniečius, bet ir įrodyti visam miestui, kad Pilaitėje taip pat gyvena kūrybingi bei įdomūs žmonės, kurie moka linksmintis, kurti bei dalintis savo kūryba su kitais. Tokią gyventojų iniciatyvą parėmė ir prie Pilaitės Kalėdų mugės organizavimo prisidėjo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „EIKA", kuri Pilaitės mikrorajone yra įrengusi daugiabučių gyvenvietę.
     
    „Daugelyje mūsų statomų gyvenviečių kuriasi labai aktyvios ir kūrybingos gyventojų bendruomenės. Mes džiaugiamės tokia žmonių iniciatyva, todėl remiame jų sumanymus ir patys nuoširdžiai stengiamės, kad šių metų kalėdinė mugė būtų maloni Pilaitės gyventojų dovana vilniečiams, o kartu taptų gražios kultūrinės tradicijos Pilaitėje pradžia. Juk miestus formuoja ne tik statomi pastatai, bet ir mūsų kuriama aplinka, kurioje gyventojams sudaromos tinkamos sąlygos ilsėtis, kurti ir bendrauti", – sako bendrovės „EIKA" korporatyvinės komunikacijos vadovė Ilma Vytienė.
     
    Jungtinė dviejų sostinės bendruomenių Kalėdų mugė vyks prie prekybos centro „PUPA" Pilaitės mikrorajone, Priegliaus g. 1, ir tęsis net tris dienas. Šventės metu vilniečiai galės ne tik įsigyti rankų darbo kalėdinių suvenyrų, bet ir mėgautis tokiais reginiais kaip šokis su ugnimi, ragauti skanių patiekalų, dalyvauti loterijoje bei patys padedami menininkų ir amatininkų pagaminti kalėdines dovanas savo artimiesiems.
     
    Tam, kad Pilaitės gyventojai galėtų tinkamai pasiruošti šiai šventei ir įgyvendinti kitus kūrybinius sumanymus, įmonė „EIKA" kai kuriuos iš savo statomų namų pirmuosius aukštus užleido bendruomenės reikmėms. Šiose patalpose įsikurs menininkų galerijos, bus organizuojami bendruomenės narių susitikimai. Pirmosios parodos Pilaitės daugiabučiuose įvyks kalėdinės mugės metu.
     
    Anot Pilaitės seniūno Albino Šniro, šiame rajone yra labai daug iniciatyvių žmonių, kurie nori kurti bei dalintis meniniais sumanymais su kitais bendruomenės nariais, tačiau iki šiol tam jiems trūko tinkamų sąlygų. „Bendradarbiavimas su įmone „EIKA" gerokai praturtino Pilaitės kultūrinį gyvenimą ir prisidėjo prie meno puoselėjimo bei globos mūsų rajone. Džiaugiamės, kad nekilnojamojo turto kompanija rūpinasi plėtojamų gyvenviečių bendruomenės stiprinimu bei gyventojų kūrybinių idėjų įgyvendinimu", – sakė A. Šniras.